Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на 166 2.4 ЖТД?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Току шо - от Националния стадион през Горубляне, с 80 на темпомат по Цариградско до Младост 3 - 5.9. Това със заминал термостат - повече от 70 градуса не вдигна.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Искам някой да ми каже как, по дяволите, се постига това. С оглед на въпроса, снимката не е от моята кола ,а е на колега и я е качил в офроуд форум. Моя автомобил НИКОГА не е давал подобен резултат, с изключенеи на един път когато съм експериментирал и се спусках 15 км без да докосвам газта. Кажете как става това при средна скорост 91км/ч да даде 3 Л/100км.? Така де, това и чисто ново Поло1.4 ТДИ Блу Моушън ала бала , не го може. Много съм горд ,че 166 го постига, лошото е ,че не е моята
      Attached Files
      Last edited by andro88; d.m.y г., 11:37.
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
        Искам някой да ми каже как, по дяволите, се постига това. С оглед на въпроса, снимката не е от моята кола ,а е на колега и я е качил в офроуд форум. Моя автомобил НИКОГА не е давал подобен резултат, с изключенеи на един път когато съм експериментирал и се спусках 15 км без да докосвам газта. Кажете как става това при средна скорост 91км/ч да даде 3 Л/100км.? Така де, това и чисто ново Поло1.4 ТДИ Блу Моушън ала бала , не го може. Много съм горд ,че 166 го постига, лошото е ,че не е моята
        Моята даваше такъв разход като ме дърпаха до сервиза в Пазарджик да ми сменят съединителя-сериозно.Средната скорост може елементарно да я манипулираш.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Искам някой да ми каже как, по дяволите, се постига това. С оглед на въпроса, снимката не е от моята кола ,а е на колега и я е качил в офроуд форум. Моя автомобил НИКОГА не е давал подобен резултат, с изключенеи на един път когато съм експериментирал и се спусках 15 км без да докосвам газта. Кажете как става това при средна скорост 91км/ч да даде 3 Л/100км.? Така де, това и чисто ново Поло1.4 ТДИ Блу Моушън ала бала , не го може. Много съм горд ,че 166 го постига, лошото е ,че не е моята
          ми точно намираш си наклонче и нулираш разхода и си готов
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Това показание от TRIP няма никиква гаранция да е достоверно. На моя ICS може да се променя параметъра "количество гориво за mS време на впръскване" и ако го настроя на много малка стойност мога да ти покажа такава снимка с разход 0,5/100.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Доколкото помня, на pinko колата беше това. Питайте го как е постигнал резултата...
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                ми точно намираш си наклонче и нулираш разхода и си готов
                Да, но не е нулирал а е минал 110.8 км, за 1:15 часа, със средна скорост 91,5. . Вероятно ICS-а не е настроен както казва колегата ecotronic по-горе.
                Last edited by Доко; d.m.y г., 12:46.

Comment

• Той си го беше написал човекът - 110 на темпомат и с немска (или австрийска) нафта.
                  Няма невъзможни неща .
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Сигурен съм, че не си е играл Pinko да манипулира ICS. Не съм Тома Неверни , ама главата не ми го побира. Това е повече от два пъти (!!!) по-икономично от средностатистическа 166. Да не говорим, че с темпомат дава малко по-висок разход от колкото без него.
                    И въпреки всичко, това е ако щете е, почти двойно по-малко от това, което производителя дава. Как така те не са могли да докарат тоя резултат (щото ако бяха, гаранция давам, че него щяха да посочат в книжката)
                    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Той си го беше написал човекът - 110 на темпомат и с немска (или австрийска) нафта.
                      Няма невъзможни неща .
                      Доматките с колчето и зехтин, или само с колчето да ги хапна?

Ама си вярвате все едно не карате 166-ци...

Comment

Сигурен съм, че не си е играл Pinko да манипулира ICS. Не съм Тома Неверни , ама главата не ми го побира. Това е повече от два пъти (!!!) по-икономично от средностатистическа 166. Да не говорим, че с темпомат дава малко по-висок разход от колкото без него.
                        И въпреки всичко, това е ако щете е, почти двойно по-малко от това, което производителя дава. Как така те не са могли да докарат тоя резултат (щото ако бяха, гаранция давам, че него щяха да посочат в книжката)
                        И на мен са ми се случвали такива "подвизи" по отношение на разхода, но при много специфични условия. Примерно от връх Шипка до Казанлък. Но в конкретния случай странното е относително дългия пробег и относително високата средна скорост.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          Доматките с колчето и зехтин, или само с колчето да ги хапна?

Ама си вярвате все едно не карате 166-ци...
                          Аз предпочитам с моцарела.
                          Първо, никой не вярва, че реалният разход е точно толкова, но и с половин литър отгоре да е, пак не е зле.
                          Второ, това може да се постигне само в идеални условия, каквито тук няма - т.е. качествено гориво и никакво, ама никакво напрежение по пътя - рвна магистрала, закрепване на темпомата на 110.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            Аз предпочитам с моцарела.
                            Първо, никой не вярва, че реалният разход е точно толкова, но и с половин литър отгоре да е, пак не е зле.
                            Второ, това може да се постигне само в идеални условия, каквито тук няма - т.е. качествено гориво и никакво, ама никакво напрежение по пътя - рвна магистрала, закрепване на темпомата на 110.
                            и с половин не може да е
                            Хората са ти дали 5,8 извънградско и това вервай ми в уникалните условия...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Добре де. Ако приемем ,че вида гориво и качествето му са определящи, знам ,че основното е Цетановото число.
                              Някой може ли да каже какво точно представлява то и защо е толкова важно за разхода?
                              Last edited by andro88; d.m.y г., 20:28.

Comment

• Цетановото число е способност на нафтата да се възпламенява в двигателя ,май беше около 50, за еталон да служи цетан-100%,а нафталин-0%,нещо такова беше.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X